Boris Tadić – Opozicija još uvek nije blizu dogovora oko izbornih uslova

0
68

Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske stranke je rekao da se nada da će se opozicija ujediniti oko zajedničke platforme za izborne uslove, jer je to preduslov dijaloga sa evropskim parlamentarcima, ali i sa predstavnicima vlasti u Srbiji.

Nije moguć dijalog vlasti i opozicije, ako nema dijaloga unutar same opozicije-ovo bi mogao da bude zaključak sa prvog sastanka dela opozicionih stranaka koji je organizovala Nova stranka. Na tom sastanku prisustvovali su i predstavnici Socijaldemokratske stranke koju predvodi bivši predsednik Srbije Boris Tadić. Po njegovom mišljenju opozicija treba jedinstveno da deluje kako bi se izborila za elementarne izborne uslove. Zamolili smo predsednika Socijaldemokratske stranke Borisa Tadića da odgovori na pitanje da li je opozicija blizu dogovora o zajedničkom delovanju.

I pored navoda pojedinih opozicionih predstavnika da bi dijalog unutar opozicije trebalo da proizvede određeno rešenje do kraja januara, to se nije dogodilo. Iako se najavljuje nastavak međustranačkog dijaloga o izbornim uslovima, opozicija i dalje nema usaglašenu platformu i uslove za izlazak na izbore. Demokratska stranka, Pokret slobodnih građana, Stranka slobode i pravde i Pokret za preokret odgovorili su na poziv za usaglašavanje jedinstvenog delovanja opozicije koje su im uputile Nova i Socijaldemokratska stranka, prosleđujući im svoj predlog plarforme za dijalog, ali su odbili ponuđeni sastanak na tu temu. Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić rekao je da je najveća prepreka ujedinjenju opozicije oko zajedničke platforme to što neke opozicione stranke sebe smatraju posebnim i sigurnim opozicionarima i odbijaju da sednu za pregovarački sto, stavljajući sve ostale opozicione stranke u drugi plan.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here