Boško Obradović o filmu “Dara iz Jasenovca”

0
104

Govoreći o filmu „Dara iz Jasenovca“, Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri, rekao je da je bio duboko potresen posle odgledanog filma, ali da ovo umetničko delo predstavlja važno svedočanstvo o stradanjima Srba u Nezavisnoj državi Hrvatskoj i da bi trebalo da bude više dela koja bi se bavila ovom tematikom.

Naša je sramota što se istina o našem najvećem stradanju pojavila na filmskom platnu tek posle 76 godina, napisao je na svom twiter nalogu predsednik Srpskog pokreta Dveri Boško Obradović. On je dodao da je srpski kandidat za Oskara film „Dara iz Jasenovca“ samo jedna od neispričanih priča koju moramo da upamtimo da nam se ne bi ponovila. Kakav je utisak na njega ostavio ovaj film upitali smo Boška Obradovića.

U javnosti je stvoreno veliko interesovanje za svaku priču koja je pratila film „Dara iz Jasenovca“ još od kandidature za prestižnu američku nagradu, preko kritika da je to ostvarenje loša propaganda koja potpiruje mržnju i raskole, do utisaka koje je film izazvao kod publike u Srbiji, ali i širom sveta. Nakon što je srpska publika konačno mogla da pogleda ovaj film, reditelj Predrag Antonijević najavio je i istoimenu seriju u kojoj će, kako je rekao, da bi se kompletirao taj srpski egzodus iz Hrvatske, priča biti proširena i događajima koji se odnose na operaciju Oluja. Predsednik Srbije je nakon prikazivanja filma rekao da je država finansijski pomogla rad na ovom filmu upravo na njegovu inicijativu i da je na to ponosan, ali i da bi prihvatio na sebe odgovornost ukoliko ima propusta u vezi sa filmom. Boško Obradović, predsednik Srpskog pokreta Dveri, izjavio je da smatra da je ovaj film od veoma velikog značaja i da bi trebalo da bude još svedočenja o stradanjima Srpskog naroda u Nezavisnoj državi Hrvatskoj, ali da se ova vlast kiti ovim filmom, a konkretno ništa nije učinila da pitanje stradanja Srba u 20. veku bude jedno od važnih pitanja unutrašnje i spoljne politike naše zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here