Milan Dumanović – U MUP-u Srbije ima mnogo kadrova SNS-a čiji bi rad trebalo preispitati

0
116

Milan Dumanović, bivši policajac, je rekao da u okviru Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije ima mnogo partijskih kadrova koji ne obavljaju dobro svoj posao, kao i da bi Tužilaštvo prema njima trebalo da se odnosi kao prema kriminalcima.

Dvojica policajaca uhapšena su zbog sumnje da su u okviru akcije hapšenja Veljka Belivuka površno pretresali stan i tako pomogli da se dokazi protiv njih prikriju. U toku pretresa osumnjičeni su namerno površno pretresali jedan stan kako se predmeti koji bi mogli biti povezani sa pripadnicima kriminalne grupe ne bi pronašli. Naknadno u tom stanu pronađen je pištolj, a policajci se terete za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela. Zamolili smo bivšeg policajca Milana Dumanovića da prokomentariše ovaj slučaj.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su uhapšeni zbog postojanja osnovane sumnje da su pomagali Veljku Belivuku, došli su u stan vođe navijačke grupe “Principi” da bi izvršili pretres, ali su zapravo uklanjali dokaze. Operativci MUP-a nisu znali da je BIA ozvučila stan, a preslušavanjem audio snimaka, utvrđeno je da su pokušali da prikriju dokaze. Da bi pretres delovao uverljivije, pomerili su nameštaj u stanu. Naknadnim pretresom, policija je u tom stanu pronašla pištolj, a osumnjičeni se terete i da nisu oduzeli novac koji je pronađen prilikom pretresa, iako je bio predmet krivičnog dela i naveden je u naredbi o pretresanju. Milan Dumanović, bivši policajac, rekao je da su pomenuti policajci kadar Srpske napredne stranke, da je jedan od njih i kum ministra Stefanovića, kao i da takvih policajaca u Ministarstvu unutrašnjih poslova ima mnogo, te da bi svi oni trebalo da budu procesuirani.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here