Sastanak Ane Brnabić i odlazećeg ambasadora Turske

0
68

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa odlazećim ambasadorom Turske u Srbiji Tanžu Bilgičem o rezultatima postignutim u dosadašnjoj saradnji i bilateralnim odnosima dveju država, kao i o planovima i projektima za budući period.

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić je na sastanku sa odlazećim ambasadorom Turske u Srbiji Tanžu Bilgičem ocenila da je saradnja Srbije i Turske trenutno na najvišem nivou i da umnogome doprinosi ne samo bilateralnim odnosima i razvoju ekonomije, već i stabilnosti našeg regiona. Premijerka je, sumirajući zajedničke projekte, istakla da su posebno značajni oni u oblasti infrastrukture, izdvojiviši projekat regionalnog prijateljstva i prosperiteta – auto-put Beograd–Sarajevo–Beograd.

Bilgič je istakao da Turska smatra Srbiju velikim prijateljem i najvažnijom zemljom u regionu, koja umnogome doprinosi njegovoj stabilnosti i saradnji. On je naveo da u ovom trenutku u Srbiji posluje približno hiljadu turskih kompanija i da će se taj broj povećavati zahvaljujući dobrim tržišnim uslovima i finansijskoj stabilnosti koju je Srbija postigla. Osim projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, Bilgič je naglasio i značaj obnove kulturno-istorijskih spomenika u Srbiji, poput planiranih radova na rekonstrukciji Golubačke tvrđave, kao i rekonstrukciju Kasapčića mosta u Užicu, koji je, prema njegovoj oceni, simbol srpsko-turskog prijateljstva. Ambasador Turske je, govoreći o trenutnoj epidemijskoj situaciji, čestitao na uspešnom procesu imunizacije u Srbiji.Istovremeno, on je čestitao i premijerki na svemu postignutom proteklih godina, izrazivši zadovoljstvo zbog izuzetne saradnje koju je ostvario sa Vladom Srbije tokom svog mandata.

Predsednica Vlade je poželela mnogo uspeha ambasadoru Bilgiču u budućem profesionalnom angažovanju i čestitala mu na ličnim uspesima tokom mandata u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here