Siniša Janković – Onaj ko ima političku moć ima i mogućnost da je zloupotrebi

0
162

U vezi sa poslednjim najavama vlasti da će se obračunati sa organizovanim kriminalom, Siniša Janković, nekadašnji član Radne grupe MUP za 24 sporne privatizacije i bivši policijski inspektor izjavio je da je takvih najava od strane vlasti do sada bilo već 4, 5 puta i da se nijednom nisu realizovale.

Čuvena Radna grupa koja je imala zadatak da se bori protiv sistemske korupcije u državi i da preispita 24 sporne privatizacije na čijem razrešenju je insistirala i Evropska unija, formirana je 4. septembra 2012. godine. Njen član koji je ispitivao slučaj pančevačke Azotare Siniša Janković smatra da je to bio dan velike nade i velikih očekivanja. Vreme je pokazalo da su ta nadanja bila uzaludna jer su svi dokazi i sve prijave završile u fioci i nijedan postupak nije doveden do kraja. Danas ista vlast koja je formirala Radnu grupu najavljuje odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala. Zamolili smo bivšeg policijskog inspektora Sinišu Jankovića da prokomentariše ovu najavu vlasti.

Nakon najave predsednika Aleksandra Vučića da država objavljuje rat mafiji, deo javnosti se upitao šta je do sada sprečavalo državu da se sa mafijom obračuna, s obzirom na to da je u prethodnom periodu bilo više takvih najava. Prema bazi podataka portala Krik i Radija Slobodna Evropa, u Srbiji i Crnoj Gori je u poslednjih osam godina bilo ukupno 166 mafijaških ubistava. Od tog broja, pravosnažna sudska odluka doneta je za svega 14 ubistava. Pomenuta izjava predsednika usledila je upravo posle još jednog mafijaškog obračuna. Siniša Janković, nekadašnji član Radne grupe MUP za 24 sporne privatizacije i bivši policijski inspektor, rekao je da su ovakve najave predsednika neiskrene i da je ta ista vlast imala priliku da do sada otpočne borbu sa organizovanim kriminalom, a ako to ne uradi i sada, ovakva retorika predstavlja samo marketinški trik vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here