Konferencija za medije povodom 18. Beogradskog festivala igre

0
61

Danas je održana konferencija za novinare povodom 18. Beogradskog festivala igre na kojoj je zaključeno da u regionu, a i šire, nema puno manifestacija koje na sličan način promovišu umetničku igru i na jednom mestu okupljaju najveća svetska imena iz te oblasti.

18. po redu Beogradski festival igre na konferenciji za medije predstavili su predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić, ministarka kulture i informisanja Maja Gojković, zamenica šefa Delegacije EU u Srbiji Mateja Norčić Štamcar, zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung. Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Ivica Dačić je rekao da Beogradski festival igre pokazuje da umetnost može pobediti pandemiju koja već godinu dana remeti naš svakodnevni život, a naročito život naše i svetske kulturne scene.

Direktorka Beogradskog festivala igre Aja Jung rekla je da ovaj festival ima program i publiku što je rezultat dugogodišnjeg predanog rada.

Ministarka kulture i informisanja Maja Gojković je ocenila da je značaj Beogradskog festivala igre za našu zemlju višestran, pošto se iz Beograda, Novog Sada i drugih srpskih gradova u kojima se Festival održava, u svet šalje pozitivna slika, koja govori da kultura ima svoje mesto u našem društvu i da su veliki umetnici rado viđeni gosti pred domaćom publikom. Gojković je izjavila da je ovogodišnji Festival, kao što su to činili i prethodni, omogućio publici u Srbiji da uživa u predstavama poznatih svetskih kompanija od kojih smo pojedine imali prilike da vidimo prethodnih godina. Ona je rekla da je ovaj Festival prilika da se uživo vide najveći majstori igre, kao i da je dobra škola i prilika za sticanje iskustva mlađih generacija igrača i koreografa u Srbiji, ali i podstrek za dalje obrazovanje kako bi dostigli svoje uzore.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here