Dodela medalja za zasluge i doprinos u borbi protiv COVID-19

0
132

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas zlatne medalje za zasluge i doprinos u borbi protiv epidemije koronavirusa zdravstvenim radnicima koji su, povodom Sretenja, odlikovani Ukazom predsednika od 12. februara.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas medalje za zasluge i doprinos u borbi protiv korona virusa zdravstvenim radnicima koji su odlikovani ukazom redsednika povodom Dana državnosti. Predsednik je istakao da su odlikovanja mali dug i znak da država zna šta su ovi ljudi učinili u teškim trenucima i da im za to duguje večnu zahvalnost. On je ukazao na to da su preminuli lekari koji su danas posthumno odlikovani dali ono što je najvažnije u odbrani zemlje, radeći svoj posao na najuzvišeniji i najpošteniji način.

Zlatnom medaljom za zasluge odlikovana je specijalista pneumofiziologije Opšte bolnice Čačak dr Marina Levajac, kao i bračni par – medicinska sestra Kliničkog centra Niš Marija Zekić i fizioterapeut Doma zdravlja Niš Marko Zekić. Isto odlikovanje, predsednik je uručio doktoru medicine na specijalizaciji iz anesteziologije Instituta za lečenje i rehabilitaciju Niška Banja Marku Nikoliću. Posthumno, odlikovan je specijalista neuropsihijatrije Opšte bolnice Sremska Mitrovica Anđelko Bačvanin, a medalju je primila njegova supruga dr Ljiljana Stančetić Bačvanin. Takođe, posthumno su odlikovani i specijalista opšte hirurgije Zdravstvenog centra Negotin Slaviša Nestorović, u čije je ime medalju primio njegov sin dr Saša Nestorović, kao i specijalista hirurgije OB Čačak Miodrag Jorović, čiju je medalju preuzela njegova bratanica Marijana Jorović. Zlatnom medaljom za zasluge posthumno je odlikovana i specijalista interne medicine i subspecijalista gastroenterologije sa hepatologijom OB Ćuprija Svetlana Vukčević, a medalju je primio njen suprug Miodrag Vukčević.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here