Đorđe Vukadinović – Vlast je napravila dobre poteze u vezi sa nabavkom vakcina i vakcinacijom

0
88

Politički analitičar Đorđe Vukadinović je rekao da je on veliki kritičar aktuelnog režima, ali da treba biti objektivan i reći da se Srbija veoma dobro snašla u vezi sa nabavkom vakcina i sprovođenjem vakcinacije, čak mnogo bolje nego zemlje u regionu.

Srbija je donirala vakcine Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i time pomogla ovim državama da ubrzaju proces vakcinacije stanovništva. Srbija se pokazala kao zemlja koja je sposobna da predvodi region u procesu vakcinacije i da uz pomoć vakcina širi svoju „meku moć“ na susede, tvrde analitičari koji ističu da to ne bi bilo moguće bez dobrih odnosa Srbije i sa Istokom i sa Zapadom. Zamolili smo analitičara Đorđa Vukadinovića da prokomentariše ovaj potez Srbije i kako će on uticati na odnose u regionu.

Sredinom februara predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je premijeru Severne Makedonije Zoranu Zaevu prvi kontingent vakcina protiv virusa korona, kao donaciju Srbije Severnoj Makedoniji. Tom prilikom Vučić je rekao da je ova pomoć tradicija regiona i dokaz velike solidarnosti među prijateljskim zemljama, Srbijom i Severnom Makedonijom. Srbija je vakcine donirala i Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini. Potpredsednik Vlade Crne Gore, Dritan Abazović, izrazio je veliku zahvalnost za ovaj, kako je rekao, nesebičan i humani gest, koji je odličan uvod u bolju bilateralnu saradnju dve države. Komentarišući ove poteze aktuelne vlasti, politički analitičar Đorđe Vukadinović je izjavio da su ovo retko dobri i pohvalni potezi koji bi trebalo da doprinesu boljem odnosu sa zemljama u regionu. On je pohvalio i proces nabavke vakcina i sprovođenja vakcinacije, ističući da je Srbija lider u regionu po ovom pitanju. Vukadinović je dodao da je ovo dokaz da Srbija najbolje prolazi kada gleda svoje interese i ostvaruje saradnju i sa zemljama na istoku i sa zemljama na zapadu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here