Slobodan Pajić bivši šef antikorupcijskog tima Ministarstva energetike i bivši major Uprave policije, rekao je da nas vlast sada ubeđuje da smo pobedili koronu dodeljujući ordenje, na isti način na koji nas je Milošević ubeđivao da smo pobedili na Kosovu 1999. godine.

Ova vlast koristi koronu da bi opljačkala narod, a mere koje vlada uvodi su perfidni načini da se isisaju dodatna sredstva iz kućnih budžeta građana Srbije, izjavio je bivši major Uprave policije Slobodan Pajić. On je pozdravio potez infektologa doktora Ristovića koji je vratio orden koji mu je dodelio predsednik Aleksandar Vučić, jer je Pajić 1999. godine vratio orden Slobodanu Miloševiću i tim gestom želeo da pokaže svoj odnos prema Miloševićevoj politici. Zamolili smo Slobodana Pajića da odgovori na pitanje da li vlast koristi dodelu ordenja u dnevno-političke svrhe.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je odlikovanja tokom obeležavanja Dana državnosti Srbije i poručio da je Sretenje veliki dan za Srbiju, dan kada se radjala moderna srpska država. Na svečanosti u Palati Srbija predsednik Vučić je poručio da je Sretenje i naš bukvar i čitanka, vreme preispitivanja, vreme jedinstva našeg naroda, ma gde da živi – u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Sloveniji, Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Rusiji, Americi… Tom prilikom uručeno je 170 odlikovanja za različite zasluge, od posebnih zasluga u novinarstvu, do odlikovanja za izuzetna zalaganja medicinskih radnika u borbi sa virusom Kovid19. Komentarišući dodelu ordenja Slobodan Pajić, bivši šef antikorupcijskog tima Ministarstva energetike i bivši major Uprave policije rekao je da smatra da je vlast podelila veliki broj odlikovanja kako bi se zahvalila svojim poslušnicima, a da je časnije bilo orden odbiti, kao što je on učinio 1999. kada je trebalo da bude odlikovan od strane Slobodana Miloševića.