Dejan Lučić – Kada bi država želela da se obračuna sa mafijom morala bi da uhapsi sve političare

0
287

Pisac Dejan Lučić rekao je da kriminalci postaju mafijaši tek onda kad ostvare duboku spregu sa ljudima iz vlasti. Bez podrške političara, kako je istakao Lučić, nema mafije, već samo kriminalnih grupa. 

Hapšenje organizovane kriminalne grupe pod vođstvom Veljka Belivuka pokrenulo je brojna pitanja u vezi sa spregom vlasti i kriminala. Kako je navedeno iz samog vrha, ovo je tek početak obračuna sa mafijom. Da li su ovi navodi tačni i da li država zaista ima želju da razmrsi konce koji se pletu između predstavnika kriminalnih klanova i pojedinih političara ili bi pozadina ovog hapšenja mogla da bude nešto drugačija, upitali smo Dejana Lučića za pojašnjenje.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da uverava narod da će uspeti u borbi protiv mafije i da ga nikakve laži i pretnje neće zaustaviti, jer će se boriti dok je živ. On je dodao i da niko neće sruštiti Srbiju koja je danas simbol uspeha. Opozicija je ovakve navode prokomentarisala kao neistinite, a deo njenih predstavnika rekao je da se radi o marketinškim potezima koji bi predsedniku doneli veću popularnost. Deo javnosti zainteresovan je za rasvetljavanje veza između pojedinih čelnih ljudi u državi i pripadnika kriminalnih klanova. Na takve izjave predsednik Vučić odgovorio je da vlastima pridike drže najgori preletači iz jedne u drugu stranku i oni čiji su prijatelji narko dileri. Predsednik je naglasio i da se vodi prljava kampanja protiv njega, kao kad je njegovog brata pretukla žandarmerija. Analizirajući navode Vučića o obračunu države sa mafijom, pisac Dejan Lučić ponovio je misao koju je svojevremeno izgovorio Zoran Đinđić da svaka država ima svoju mafiju, ali da u Srbiji mafija ima svoju državu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here