Siniša Kovačević – Vulin je na konferenciji za medije saznao da su se dogodila neka hapšenja

0
152

Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke je rekao da u Srbiji ima toliko afera, da jedna zatrpava drugu. On je podsetio da javnost još nije dobila informacije o događajima vezanim za ministra Vulina poput tetke iz Kanade i Jovanjice, a već se javljaju nove afere.

Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke Vladimir Gajić izjavio je da ministar policije Aleksandar Vulin nije znao za akciju hapšenja Veljka Belivuka i njegove grupe i da je za nju saznao kada je objavljena u medijima. Po Gajićevim rečima Vulin je postao ministar policije iako je umešan u aferu Jovanjica, baš kao što je Stefanović postao ministar vojske iako je umešan u aferu Krušik. Zamolili smo potpredsednika Narodne stranke Sinišu Kovačevića da odgovori na pitanje da li građani mogu da imaju poverenje u bezbednosne institucije države.

Stranački kolega Siniše Kovačevića, advokat Vladimir Gajić, rekao je u emisiji “Utisak nedelje” da je ministar policije čovek koji je umešan u predmet Jovanjice, a koji bi trebalo da nadgleda rad policije u spornim predmetima. Slično je, naglasio je Gajić, i sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, koji je sada prebačen na mesto ministra odbrane, a Ministarstvo odbrane direktno učestvuje u postupku protiv Aleksandra Obradovića u okviru afere „Krušik“, preko tužilaštva. Advokat Gajić je rekao da su ova dva čoveka direktno ili indirektno umešana u te afere i sada su postavljeni na mesta odakle se ti postupci kontrolišu. Siniša Kovačević, potpredsednik Narodne stranke saglasan je sa ovakvim stavovima advokata Gajića, a dodao je i da je u Srbiji toliko afera da jedna drugu zatrpavaju. Ipak, naglasio je da misli da će biti vremena da se sva sporna pitanja vezana za ministra Vulina, ali i ostale, razjasne.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here