Slobodan Milosavljević – Đinđićeva Vlada je za 2 godine i 2 meseca ostvarila značajne rezultate

0
287

Govoreći o politici nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića, Slobodan Milosavljević, doktor ekonomskih nauka, rekao je da je Đinđićeva Vlada, iako je trajala samo 2 godine i 2 meseca za sobom ostavila značajne rezultate.

Dvanaestog marta članovi aktuelne Vlade Srbije odaju počast pokojnom premijeru Zoranu Đinđiću na mestu gde je 2003. godine ubijen. Članovi DS-a, brojnih partija i pokreta polažu cveće na njegov grob, a to čine i nekadašnji članovi Đinđićeve Vlade. Ministar za trgovinu, turizam i usluge u Vladi Zorana Đinđića bio je Slobodan Milosavljević. Upitali smo ga ko su politički naslednici Zorana Đinđića.

Zoran Đinđić je bio jedna od ključnih ličnosti demokratskih promena 2000. godine i prvi premijer posle petooktobarske revolucije u Srbiji. Nakon šoka koji je tadašnja vlast doživela ubistvom Đinđića, Demokratska stranka je ipak uspela da se održi na vlasti sve do 2012 godine, kada su vlast preuzeli nekadašnji radikali Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, tada na čelu nove Srpske napredne stranke. Sada već devetogodišnja vlast naprednjaka je, kako ističu brojni politički analitičari, osim retoričkog zalaganja za Evropu, praktično urušila sve demokratske institucije, usput se obračunavajući i sa svim onim što je bilo političko nasleđe Zorana Đinđića i Petog oktobra. Slobodan Milosavljević, doktor ekonomskih nauka rekao je da ima naslednika politike Zorana Đinđića na političkoj sceni Srbije i da su to svi oni pokreti, stranke ili pojedinci koji dele proevropske stavove. On je apelovao na taj deo opozicije da pregovorima dođe do jedinstva i zajedništva među njima, kako bi na predstojećim izborima uspeli da sa vlasti skinu aktuelni režim i kako bi Srbija nastavila onim putem na kojem je bila sa Zoranom Đinđićem kao premijerom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here