Dragan Todorović – Srbija više od 20 godina srlja ka Evropskoj uniji

0
219

Dragan Todorović, predsednik „Istočne alternative“ rekao je da smatra da Srbija nikada neće ući u Evropsku uniju, a da su pokušaji integracije i otvaranja novih poglavlja, zapravo pokušaji da Zapad od Srbije dobije sve što poželi.

Ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović izjavila je da je Srbija spremna za početak primene nove metodologije u pregovorima za pristupanje Evropskoj uniji i da Srbija želi da ubrza pristupni proces. Analitičari ocenjuju da uprkos zastoju i neotvaranju novih poglavlja u pregovorima sa EU Srbija ne menja svoj strateški kurs koji ima za cilj da Srbija postane punopravni član Evropske unije. Da li Srbija sprovodi politiku „Evropska unija nema alternativu“ upitali smo predsednika „Istočne alternative“ Dragana Todorovića.

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Sem Fabrici izjavio je da ne vidi razlog zašto Srbija u 2021. godini ne bi otvorila nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Evropskom unijom, ukoliko sprovede preporuke iz Godišnjeg izveštaja Evropske komisije za 2020. godinu. Tom prilikom, Fabrici je istakao da je ponosan na ono što je EU uradila za Srbiju u vreme pandemije koronavirusa i da su činjenice i brojke na njihovoj strani. Ipak, deo javnosti ne smatra da Evropska unija čini mnogo za Srbiju, već da od nje mnogo očekuje. Dragan Todorović, predsednik „Istočne alternative“ rekao je da će za sledeće pomake na putu ka Evropskoj uniji Zapad od Srbije zahtevati da prizna nezavisnost Kosova i Metohije, da odustane potpuno od svoje ekonomije i bude tržište za strane proizvode. Time bi, kako Todorović kaže, Srbija postala kolonija Zapada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here