Vlada Srbije odala poštu nekadašnjem premijeru Zoranu Đinđiću

0
126

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić položila je danas, zajedno sa ministrima, venac ispred spomen-ploče na ulazu u zgradu Vlade, na mestu gde je pre 18 godina u atentatu ubijen tadašnji premijer Zoran Đinđić.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, zajedno sa ministrima Vlade, položila venac ispred spomen-ploče na ulazu u zgradu Vlade, na mestu gde je na današnji dan 2003. godine ubijen tadašnji predsednik Vlade Republike Srbije dr Zoran Đinđić, prvi premijer Srbije posle smene Slobodana Miloševića i pobede opozicije na izborima. Za vreme njegovog mandata pokrenut je proces demokratizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih reformi, a Srbija se otvorila prema svetu.

Zoran Đinđić je ubijen 12. marta 2003. godine u dvorištu zgrade Vlade Srbije, a za njegovo ubistvo na 40 godina zatvora osuđen je oficir Jedinice za specijalne operacije (JSO) Resora državne bezbednosti Zvezdan Jovanović, dok je na istu kaznu za organizovanje ubistva osuđen i komandant JSO-a Milorad Ulemek. Politička pozadina ubistva Đinđića, nije istražena.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here