Preminuo čuveni ruski dobrovoljac Albert Andijev

0
177

Albert Andijev, veliki prijatelj KTV televizije, ruski dobrovoljac koji se borio u redovima Vojske Jugoslavije na Kosmetu u vreme NATO agresije, preminuo je u kovid bolnici u Batajnici od posledica zaraze virusom korona.

Albert Andijev, čuveni ruski dobrovoljac koji se rame uz rame sa srpskim vojnicima borio na Kosovu i Metohiji tokom bombardovanja naše zemlje, preminuo je u bolnici u batajnici od posledica zaražavanja korona virusom. Andijev je poreklom iz Južne Osetije, a priključio se srpskim borcima u odbrani naše zemlje. Raspoređen je u herojsku 549. motorizovanu brigadu, koja je branila granicu prema Albaniji i Makedoniji, ali se i borila protiv tzv. OVK u dubini Kosova i Metohije. Bio je snajperista, izgubio je oko i ranjen je u ruku, kod Suve Reke 5. maja ratne 1999. godine. Lečen je u Prištini i u Beogradu, na VMA. Posledice ranjavanja su bile teške, ostao je invalid, ali se pre kraja rata svojevoljno vratio među svoje saborce na Kosmetu.

Posle rata ostao je da živi u Srbiji, u Vlasotincu, a njegova porodica se nekoliko godina kasnije preselila u Beograd. Andijev je bio veliki prijatelj KTV televizije i uvek rado viđen gost u svim našim emisijma. Iza sebe je ostavio sina Lazara i suprugu Ivanu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here