Zdrava Srbija izrazila je svoje najveće poštovanje i zahvalnost patrijarhu srpskom Njegovoj svetosti gospodinu Porfiriju na odluci da prva tri dana Vaskršnjeg posta provede u tihovanju i molitvi u Pećkoj patrijaršiji, drevnom sedištu srpske crkve. Iz ove stranke su još jednom ponovili da podržavaju najavljenu promenu naziva Srpske pravoslavne crkve u „Srpska pravoslavna crkva – Pećka patrijaršija“.

Zdrava Srbija izrazila je svoje najveće poštovanje i zahvalnost patrijarhu srpskom Njegovoj svetosti gospodinu Porfiriju na odluci da prva tri dana Vaskršnjeg posta provede u tihovanju i molitvi u Pećkoj patrijaršiji, drevnom sedištu srpske crkve, na tronu Svetog Save, i tim činom ulije veru u opstanak našem narodu na Kosovu i Metohiji ali i svekolikom prognanom narodu koji sanja o povratku na svoja vekovna ognjišta, saopštila je Informativna služba Zdrave Srbije, iznoseći svoje očekivanje da je to jedan međupotez u realizaciji najave Svetog sinoda Srpske praavoslavne crkve da će promenama crkvenog ustava SPC promeniti naziv u „Srpska pravoslavna crkva – Pećka patrijaršija“.

Lider Zdrave Srbije Milan Stamatović je još avgusta 2017. godine javno pozvao da se patrijarh srpski i Sveti sinod Srpske pravoslavne crkve presele u Pećku patrijaršiju i time ojačaju, i simbolički i faktički, poziciju Srba i države Srbije uoči, i tada ali, na žalost, i sada, sve brutalnijih pritisaka da se odreknemo Kosova i Metohije. Takođe, Stamatović je prilikom posete manastiru Hilandar marta 2018. godine podržao tada najavljenu promenu naziva Srpske pravoslavne crkve u „Srpska pravoslavna crkva – Pećka patrijaršija“ a da titula srpskog verskog poglavara ubuduće bude „arhiepiskop pećki, mitropolit beogradsko-karlovački i patrijarh srpskih i pomorskih zemalja“. Na tragu toga, predsednik Zdrave Srbije je naglasio „da bi jaka simbolična poruka bilo i premeštanje posmrtnih ostataka svih patrijaraha, arhiepiskopa i mitropolita, koju nisu ostavili poslednju poruku, u istorijski memorijal – Pećku patrijaršiju. U godini obeležavanja 800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve 2019. godine, predsednik ZS Milan Stamatović je još jednom naglasio značaj odluke da vrh SPC vrati sedište naše crkve u Pećku patrijaršiju.