Ivan Pajović – Mere zatvaranja prošle godine su imale katastrofalne posledice po našu privredu

0
95

Ekonomista Ivan Pajović je rekao da je na osnovu prošlogodišnjih rezultata sasvim jasno kako bi prošla naša privreda i u toku ove godine ako bi ponovo došlo do sprovođenja najrigoroznijih mera zatvaranja zbog virusa COVID19.

Medicinski deo Kriznog štaba zatražio je od vlade da razmisli o uvođenju restriktivnih epidemioloških mera jer permanentno raste broj obolelih od COVID19. Oni su predložili takozvane mere lok-dauna. Analitičari upozoravaju da bi takve mere mogle imati katastrofalne posledice po srpsku privredu. Da li se slaže sa ovakvim ocenama upitali smo ekonomistu Ivana Pajovića.

Pre nekoliko dana, medicinski deo Kriznog štaba rekao je da se zalaže za apsolutni lokdaun, odnosno policijski čas i zabranu kontakata, jer je po njihovom mišljenju, to najcelishodniji način da se u sedam do 10 dana smanji broj zaraženih od virusa Kovid19 koji je u poslednjem periodu sve veći. Od potpunog zatvaranja odustalo se kako se dodatno na bi ugrozila privreda Srbije, kojoj je pandemija već nanela veliku štetu. Ekonomista Ivan Pajović rekao je da smo katastrofalne posledice takvog zatvaranja po privredu mogli da vidimo na kraju prošle godine, i da, ukoliko bi se takve mere preduzele i ove godine, učinjena šteta bi bila još veća.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here