Krizni štab – Sve zatvoreno do ponedeljka

0
55

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić saopštila je da će u cilju sprečavanja širenja koronavirusa od sutra do ponedeljka, 22. marta, u našoj zemlji sve biti zatvoreno, osim prehrambenih objekata, apoteka i pumpi.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je, nakon sednice Kriznog štaba za zaštitu zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19, izjavila da će od 17. do 22. marta sve biti zatvoreno izuzev prehrambenih radnji, apoteka i pumpi. Ona je naglasila da neće biti uveden policijski čas, niti potpuna zabrana kretanja.

Predsednica Vlade je navela da vrtići nastavljaju da rade, dok će učenici nižih razreda osnovnih škola verovatno od ponedeljka bar na nedelju dana preći na onlajn nastavu. Istovremeno, Brnabić je saopštila da će na skijalištima svi restorani i kafići biti zatvoreni, izuzev u hotelima, gde će biti otvoreni samo za goste, navodeći da će biti pojačane inspekcijske kontrole.

Da li će se mere od ponedeljka produžiti ili ne zavisi od svih nas istakla je premijerka apelujući na maksimalnu disciplinu i razumevanje situacije u kojoj se nalazi naš zdravstveni sektor koji, kako je rekla, radi u ovako teškim okolnostima već godinu dana.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here