Božo Prelević – Neki narcisoidni ljudi u politici misle da treba da ih gledamo još 200 godina

0
99

Govoreći o predlogu za organizovanje izbora unutar opozicije, advokat Božo Prelević, član Skupštine slobodne Srbije je rekao da svako ko je za nešto upitao građane, postao je samo pametniji posle njihovog odgovora, pa ne razume zašto bi to smetalo bilo kom političaru.

Treba organizovati izbore unutar opozicije, predlog je Skupštine slobodne Srbije koja smatra da je ovo najbolje rešenje za demokratske procese u zemlji. Taj model primenjen je u glavnom gradu Mađarske Budimpešti gde je opozicija ostvarila prvu pobedu protiv Orbanovog režima. Skupština slobodne Srbije već više meseci radi sa domaćim i stranim stručnjacima na razradi ideje organizovanja neposrednih izbora za predsedničkog kandidata i kandidate za beogradski parlament. Kakve su reakcije opozicionih lidera na ovaj predlog upitali smo člana Skupštine slobodne Srbije advokata Božu Prelevića.

Prema nezvaničnim komentarima predstavnika opozicije u vezi sa predlogom Skupštine slobodne Srbije da se održi predizbor na opozicionoj sceni, rečeno je da je neuobičajeno da koalicija više partija i političkih organizacija organizuje predizbore. Predstavnici dela opozicionih partija smatraju da je ova ideja dobronamerna, ali ipak nejasna i neizvodljiva u ovim okolnostima, te da je borba za izborne uslove, u ovom trenutku, važniji zadatak. Advokat Božo Prelević, član Skupštine slobodne Srbije naglasio je da je uvek dobra ideja pitati narod za mišljenje, kao i da Srbija ima problem sa pojedinicima koji narcisoidno smatraju da samo oni zavređuju pažnju na političkoj sceni uprkos tome što je njihova politika doprinela da na vlast dođe aktuelni režim. On je istakao i da razume da je ovakav predlog zbunjujuć za pojedine opozicione lidere jer je nov, ali da svakako postoji način da se on realizuje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here