Obeležen Dan sećanja na pogrom na Kosovu i Metohiji

0
113

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovovao je danas obeležavanju Dana sećanja na 17. mart 2004. godine – Pogrom na Kosovu i Metohiji. On je rekao da je pre tačno 17 godina na KiM počinjen pogrom, a pogrom prevazilazi sve ostale zločine.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovovao je danas obeležavanju Dana sećanja na 17. mart 2004. godine i Pogrom na Kosovu i Metohiji. Onje u svom obraćanju istakao da Srbija, kao i svi drugi ima pravo da brine o svom narodu, o njegovom zdravlju, sigurnosti i svakoj dobrobiti na koju poput svih ostalih i naš srpski narod ima pravo.

Predsednik Vučić je rekao da pogrom prevazilazi sve ostale zločine, jer je on, ne samo čin, već namera, politika, predumišljaj da se neki kraj, neka zemlja, nasilno očisti od pripadnika drugih nacija i vere.

Predsednik Srbije je poručio da sve ovo nemamo prava da prećutimo i istakao da imamo obavezu da budemo pobednici bez krvi i rata, najbolji u ekonomiji, zdravstvu, sportu, obrazovanju i svemu ostalom što čini razvoj i napredak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here