Zoran Pavić – Stanje u srpskom fudbalu je haotično

0
186

Prema rečima novinara Zorana Pavića, iako je u Vidićevom pismu izneto mnogo istine, ono što je bacilo senku na tu istinu jeste činjenica da je Nemanja Matić rekao da će se obratiti Vučiću radi postavljanja Vidića za predsednika Saveza. Pavić je naglasio da predsednik države nipošto ne bi smeo da bira predsednika Fudbalskog saveza.

Bivši fudbalski reprezentativac Nemanja Matić podržao je Nemanju Vidića u sukobu sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije. Ovaj sukob samo je posledica loših odnosa unutar fudbalske zajednice koji se reflektuju i na rezultate naše najbolje fudbalske selekcije. Mnogi smatraju da je upliv politike u sport pogoršao ionako loše odnose u Savezu. Zamolili smo novinara Zorana Pavića da prokomentariše stanje u srpskom fudbalu.

Legendarni kapiten Crvene zvezde Nemanja Vidić uputio je otvoreno pismo fudbalskoj javnosti u kojem je ocenio da je postojeći sistem destruktivan i kratkoročan. On je naglasio da takav sistem troši fudbalske radnike, pravi fudbalere i trenere za kratku upotrebu, postavlja ljude na funkcije sa sumnjivim namerama, kao i da radi u interesu mendžera i funkcionera, a ne u interesu fudbala. Prema njegovim rečima, to omogućava ljudima sa sumnjivim biografijama da zarađuju ogroman novac. Podrška Vidiću stigla je i od bivšeg fudbalskog reprezentativca Nemanje Matića, međutim, novinar Zoran Pavić smatra da su ovakve rekacije na stanje u srpskom fudbalu zakasnele. On je naglasio da je problem u srpskom društvu uopšte, što pojedinci dok su društveno aktivni i mogu mnogo više da urade, uglavnom ćute. Kao problematičan deo Matićeve podrške, Zoran Pavić je izdvojio najavljeno obraćanje Matića predsedniku Srbije sa ciljem da Vidić dođe na čelo Fudbalskog saveza, ocenjujući da je ovakav upliv prvog čoveka države u fudbal nedopustiv.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here