Đorđe Komlenski – Deo političke arene je i u Skupštini

0
61

Poslanici vladajuće partije često koriste skupštinsku govornicu za verbalni obračun sa opozicijom koja nema svojih predstavnika u skupštini, a analitičari ocenjuju da se na taj način nastavlja kampanja za izbore 2022. godine. Po mišljenju Đorđa Komlenskog, parlament je političko zakonodavno telo i u njemu se odvija deo političke arene.

Iako je većina opozicionih stranaka bojkotovala izbore i odlučila se za vaninstitucionalni vid borbe u parlamentu poslanici vladajuće većine često se verbalno obračunavaju sa opozicijom koje nema u parlamentu. Analitičari ocenjuju da poslanici koriste skupštinsku govornicu za politički obračun sa neistmomišljenicima i da tako nastavljaju kampanju za najavljene izbore 2022. godine. Da li su ove ocene analitičara tačne upitali smo narodnog poslanika iz redova Pokreta socijalista Đorđa Komlenskog.

Komentarišući bojkot opozicije na izborima koji su u junu mesecu održani u Srbiji, analitičari se slažu u stavu da je najveći gubitnik opozicija koja je izašla na izbore a nije prešla cenzus.  Analitičar Cvijetin Milivojević je mišljenja da su najveći gubitnici oni koji su izašli na izbore deklarišući se kao opozicija a nisu ušli u parlament i da je njihova politička karijera završena, dok je novinarka Vesna Mališić stava da je velika odgovornost opozicije što su uništili ogromnu energiju građana. Po mišljenju narodnog poslanika Đorđa Komlenskog činjenica da opozicije nema u skupštini je rezultat njihovog izbora da bojkotuju izbore, a građani Srbije su ,,kaznili” one opozicione stranke koje su učestvovale na izborima tako što nisu glasali za njih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here