Dejan Lučić – Američka prestonica doživela je isto što i Petrograd za vreme Oktobarske revolucije

0
166

Govoreći o krizi u Americi, pisac Dejan Lučić, rekao je da uvek postoji agresivna manjina koja pokušava da se nametne tolerantnoj većini, ali da u ovom slučaju to može dovesti do propasti Amerike, što ne ide u prilog svetu.

Protesti ispred Kapitol Hila u Vašingtonu potresli su američku javnost. Žena na koju su pripadnici obezbeđenja pucali prilikom upada demonstranata u zgradu Kongresa preminula je od posledica ranjavanja. Sada već bivši predsednik Sjedinjenih američkih država Donald Tramp nije prisustvovao  inauguraciji novoizabranog predsednika Džozefa Bajdena. Sve ovo pokazuje da politička kriza u Americi još uvek traje. Zamolili smo Dejana Lučića da prokomentariše nedavna dešavanja u američkoj prestonici.

Majkl Šervin, vršilac dužnosti tužioca Vašingtona, poručio je da očekuje da će u narednim nedeljama biti podnete stotine krivičnih prijava protiv osoba koje su učestvovale u neredima tokom upada u Kongres. On je rekao i da su se tužioci usredsredili na napade demonstranata na policajce i predstavnike medija. Iz Federalnog biroa za istraživanja u Americi, takođe je potvrđeno da će se detaljno baviti incidentima koji su nastali prilikom protesta, kao i da je Federalni biro upozorio američke agencije za primenu zakona na mogućnost da ekstremniji demonstranti izazovu nasilje. Pisac Dejan Lučić, koji se aktivno interesuje za dešavanja u svetskoj politici, izrazio je mišljenje da je probleme u Americi napravila mala grupa bankara koja je opljačkala narod, izvršila krađu izbora i na vlast dovela svog predstavnika Bajdena. Međutim, Lučić upozorava da sve to može jako loše uticati na Ameriku, a time i na ceo svet.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here