Brnabić – Nemačka je jedan od najvećih investitora u srpsku privredu

0
70

Predsednica Vlade Pepublike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednikom Nemačko-srpske privredne komore Frankom Aleterom o budućim ekonomskim aktivnostima u cilju unapređenja i razvoja bilateralnih privrednih odnosa dveju zemalja.

Predsednica Vlade Pepublike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predsednikom Nemačko-srpske privredne komore Frankom Aleterom. Brnabić je istakla da je Nemačka jedan od najznačajnijih ekonomskih partnera Srbije i jedan od najvećih investitora u srpsku privredu, naglasivši da je naš ključni interes dalje povećanje nemačkih investicija u infrastrukturne projekte i jačanje saradnje u oblasti energetike, obrazovanja i IT sektora.

Aleter je ocenio da je povoljna poslovna klima uslovila da sve veći broj nemačkih kompanija želi da investira u Srbiji, što otvara mogućnosti za dalje jačanje saradnje u brojnim oblastima. On je posebno istakao značaj koji nemačke kompanije pridaju pitanjima zaštite životne sredine, istovremeno izrazivši zadovoljstvo najavljenim merama Vlade, ocenivši da će to otvoriti dodatne mogućnosti za međusobnu saradnju.

Na sastanku je bilo reči i o značaju razvoja dualnog obrazovanja koje se primenjuje u Srbiji, a sagovornici su ocenili da je to odličan put da se dođe do obrazovanog kadra koji će moći da odgovori na potrebe kompanija sa najsavremenijom tehnologijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here