Dejan Miletić o borbi protiv organizovanog kriminala

0
130

Vlada Srbije je u ekspozeu najavila borbu protiv organizovanog kriminala. Po rečima profesora Dejana Miletića to je dodatno obavezujuća inicijativa predsednika Aleksandra Vučića i Vlade i njihova politička sudbina je vezana za rezultate te borbe.

Predsednik republike Aleksandar Vučić najavio je odlučnu borbu protiv organizovanog kriminala. Ekonomski uspesi Srbije koji su doveli do rasta životnog standarda mogu da budu neutralisani razvojem korupcije i organizovanog kriminala. Zamolili smo profesora Dejana Miletića da odgovori na pitanje šta očekuje od ove najave predsednika republike i kakve posledice očekuje od borbe protiv organizovanog kriminala.

Borba protiv organizovanog kriminala je visoko na listi prioriteta nove Vlade koju je Skupština izabrala 28. oktobra, a u borbi države protiv mafije, država će izaći kao pobednik, rekla je Ana Brnabić, predsednica Vlade Srbije. Između dva ekspozea Ane Brnabić, od 28. juna 2017. do 28. oktobra 2020. na teritoriji Srbije dogodilo se 49 ubistava koja imaju karakteristike mafijaških likvidacija, pokazuju podaci “Crne knjige”, zajedničke baze podataka Radija Slobodna Evropa i portala Krik. Suđenje je u toku u 10 slučajeva, u 14 postoje osumnjičeni, dok su u preostalih 25 slučajeva počinioci potpuno nepoznati. Komentarišući najavu državnog vrha da se upusti u borbu protiv organizovanog kriminala, profesor Dejan Miletić je rekao da je on optimista po pitanju rešenja ovog problema koji je već dugo prisutan u Srbiji, jer od njegovog rešenja zavisi politička sudbina sadašnjih nosioca najvažnijih državnih funkcija u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here