Zdrava Srbija – Pozdravljamo odluku predsednika da bude posrednik u pregovorima vlasti i opozicije

0
79

Zdrava Srbija je izrazila zadovoljstvo što je Aleksandar Vučić prihvatio predlog ove stranke da baš on, kao predsednik Republike bude posrednik u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima. U znak dobre volje zbog ovog poteza predsednika Republike, Zdrava Srbija će izaći na predstojeće lokalne izbore u Kosjeriću i Zaječaru.

Zdrava Srbija je izrazila zadovoljstvo što je Aleksandar Vučić prihvatio predlog ove stranke da baš on, kao predsednik Republike, a ne stranci ili predstavnici republičkih vlasti koje nemaju pun legitimitet, bude posrednik u dijalogu vlasti i opozicije o izbornim uslovima, izjavio je predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović, povodom sinoćne, javno izrečene, spremnosti predsednika države da on lično moderira u dijalogu vladajućih stranaka i onog dela opozicije koji smatra da nam moderatori iz Evropske unije i, uopšte,  iz inostranstva nisu potrebni. Stamatović je rekao da je uveren da je ovo najbolji odgovor svima onima koji bi da internacionalizuju naše unutrašnjopolitičke probleme, jer nas je, kako je rekao, iskustvo naučilo da se svaki put kada su strani, a pogotovo zapadni, arbitri odlučivali o nama, to obijalo o glavu građanima Srbije i srpskom narodu.

On je istakao da je zato ubeđen da će, ovaj potez predsednika Republike, ispratiti i njegova spremnost da utiče na vladajuću koaliciju da učini, makar optimalni, ustupak u cilju obezbeđivanja ravnopravnih izbornih uslova, a to je, prema stavu Zdrave Srbije, razdvajanje termina održavanja različitih nivoa izbora, otvaranje najuticajnijih medija i pokrivanje svih biračkih mesta video-nadzorom. Stamatović je rekao da će u znak dobre volje zbog ovog poteza predsednika Republike, ZS izaći na predstojeće lokalne izbore u Kosjeriću i Zaječaru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here