Mihajlo Ulemek – Đinđića su ubili njegovi ljudi, a ne Milorad Ulemek Legija

0
3502

Govoreći o tome ko bi mogao stajati iza ubistva nekadašnjeg premijera Zorana Đinđića, Mihajlo Ulemek, stric Milorada Ulemeka Legije, je rekao da o tom pitanju treba da govori Čeda Jovanović, jer je on bio u sprezi sa Zemunskim klanom.

Mihajlo Ulemek, stric Milorada Ulemeka Legije koji je na odsluženju kazne zbog više krivičnih dela, među kojima je i ubistvo srpskog premijera Zorana Đinđića, tvrdi da njegov sinovac nije kriv. 12. marta navršilo se 18 godina od ubistva Zorana Đinđića, koji je bio prvi demokratski premijer, a njegovo ubistvo tumači se kao namera da se zaustavi proces demokratizacije i modernizacije društva i korenitih ekonomskih i socijalnih reformi nakon pada režima Slobodana Miloševića. Zamolili smo Mihajla Ulemeka da pojasni na čemu su zasnovane njegove tvrdnje da Milorad Ulemek nije trebalo da bude osuđen.

U završnoj reči na suđenju za ubistvo prvog demokratskog premijera u Srbiji, dr Zorana Đinđića,  Milorad Ulemek Legija, u crnoj majici sa aplikacijom vuka otvorenih čeljusti, simbolom Jedinica za specijalne operacije, izjavio je da nema nikakve veze sa atentatom na premijera i da nije imao motiv za to ubistvo. Tom prilikom je tvrdio i da je sa Đinđićem bio u prijateljskim odnosima i da za sebe ne traži ni milost, ni slobodu, već samo fer suđenje. Ipak, bivši komandant “crvenih beretki” osuđen je na 40 godina zatvora za ovo ubistvo. Pitanje o političkoj pozadini atentata i dalje je bez odgovora, a retko ko veruje da će taj deo priče o atentatu ikada biti razotkriven. Mihajlo Ulemek, stric Milorada Ulemeka Legije rekao je da smatra da Zvezdan Jovanović i Milorad Ulemek nisu odgovorni za ubistvo pokojnog premijera, već da su oni žrtve kako bi se prikrila tuđa odgovornost. On je naglasio da su oni veoma brzo po atentatu označeni kao krivci, a da u policiji nema baš takvih stručnjaka koji su mogli tom brzinom da otkriju počinioce. Mihajlo Ulemek je dodao i da u vezi sa ubistvom Đinđića treba ispitati odgovornost Čedomira Jovanovića koji je odmah po atentatu naredio rušenje Šilerove i bio u sprezi sa Zemunskim klanom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here