Vučić na primopredaji sanitetskih vozila nabavljenih kroz program donacija EU

0
89

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas primopredaji sanitetskih vozila nabavljenih kroz program donacije EU za 20 zdravstvenih ustanova iz cele Srbije i poručio da je to veoma važna oprema, posebno u vreme pandemije, i da je donacija vredna više od 800.000 evra.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je danas primopredaji sanitetskih vozila nabavljenih kroz program donacije EU za 20 zdravstvenih ustanova u našoj zemlji. On je tom prilikom istakao da se Srbija nalazi na evropskom putu i da je za nas važnu da jednu od vrednosti koje propagira EU, a to je solidarnost, nikada ne zaboravimo, Predsednik se zahvalio na pomoći koja je danas uručena, kao i na svim donacijama EU od početka pandemije podsetivši na medicinsku opremu koja je u prethodnom periodu stigla u Srbiju.

Šef Delegacije Evropske unije ambasador Sem Fabrici istakao je da je reč o široj solidarnoj pomoći koju EU pruža Srbiji od početka pandemije korona virusa i da će vozila biti distribuirana na celoj teritoriji Srbije, tamo gde su najneophodnija. On je rekao da ova godina treba da bude obeležena saradnjom, solidarnošću i činjenicom da ćemo zajedno izaći iz svega ovoga.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here