Milan Stamatović – Ne može litra mleka da bude jeftinija od vode

0
75

Zdrava Srbija kroz agroindustrijski centar može da reši skoro sve probleme poljoprivrednika i da im tako pomogne u samoj organizaciji, otkupu i zaštiti od monopola, tako da i domaćini u zaječarskim selima mogu da prodaju svoje proizvode sigurno, bezbedno i po adekvatnim cenama izjavio je predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović prilikom posete poljoprivrednicima u zaječarskom okrugu.

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović posetio je danas poljoprivrednike u selima zaječarskog okruga kako bi sa njima razgovarao o problemima sa kojima se svakodnevno susreću u poljoprivrednoj proizvodnji. Tom prilikom Stamatović je naglasio da bi agroindustrijski centar mogao da reši skoro sve probleme poljoprivrednika i posebno naglasio da ne može cena mleka da bude jeftinija od vode. Neposredni poljoprivredni proizvođači ukazali su na teške uslove opstanka u toj privrednoj grani, navodeći da se cena otkupa mleka nije menjala od 2004. godine, a da je u međuvremenu sve višestruko poskupelo.

Poljoprivrednici su još rekli da veliki problem zaječarskim ali i svim ostalim poljoprivrednicima u Srbiji predstavlja činjenica da je cena goriva do skora bila 130 i nešto a sada je 150 dinara, a da je džak đubriva, potrebnog za prolećnu setvu, poskupeo sa hiljadu na 1.250 do 1.300 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here