Srđan Milivojević – Ponižavajući odnos Vučića i Brnabićke prema novinarima je šokantan

0
111

Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke, rekao je da je odnos Aleksandra Vučića prema novinarima odavno poznat javnosti, još po slučaju Slavka Ćuruvije, ali da i premijerka Ana Brnabić gaji podjednako ponižavajući odnos prema pojedinim medijima i njihovim predstavnicima.

Premijerka Ana Brnabić ponovo je napala nezavisne medije na konferenciji za štampu da vode permanentnu kampanju protiv Vlade i predsednika Aleksandra Vučića i da takvim radom usporavaju proces evrointegracija. Usledio je oštar odgovor novinara N1 Baneta Sovljanskog u kojem je optužio premijerku Brnabić da zloupotrebljava govornicu Vlade. Zamolili smo člana Glavnog odbora Demokratske stranke Srđana Milivojevića da prokomentariše ovaj sukob.

Nije tajna da aktuelna vlast ima različit odnos prema medijskim kućama, ali i da se trudi da prostor koji bi opozicija mogla dobiti u medijima bude što manji. Na televizijama sa nacionalnom frekfencijom, opozicionih predstavnika gotovo i da nema, a vrlo često ljudi u vrhu vlasti kritikuju rad medija poput N1, NovaS i ostalih koje ne odlikuje prorežimsko izveštavanje. Premijerka Ana Brnabić optužila je nezavisne medije da vode kampanju protiv predsednika i evrointegracija, ali čak i organizovala čitavu konferenciju za štampu u vezi sa pogrešnom vešću oko vakcinacije. Kako navode iz N1, cilj ove konferencije bio je da diskredituje pomenutu televiziju i optuži je da širi lažne vesti koje bacaju ljagu na proces vakcinacije i državu uopšte. Komentarišući ovakav odnos prema pojedinim medijskim kućama i njihovim predstavnicima, Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke je rekao da nije iznenađen, s obzirom na to da je Aleksandar Vučić svoj odnos prema novinarima pokazao zapretivši Ćuruviji da će mu se kad-tad osvetiti. Ipak, Milivojević je naglasio da odnos koji vlast gaji prema nezavisnim medijima i slobodnoj medijskoj reči, vokabular koji koristi, ali i način na koji se sa njima obračunava, ne vode u budućnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here