Aleksandar Pavić – Lokdaun pre svega ima za cilj da se stvori poslušnost kod građana

0
786

Analizirajući rezultate u borbi protiv virusa Kovid19 kod zemalja koje su uvodile rigorozne mere zaključavanja i onih koje su ostale prilično otvorene, politikolog Aleksandar Pavić je rekao da velikih razlika u broju obolelih i preminulih nije bilo, pa smatra da stroge mere nisu dobre ni po psihičko stanje stanovništva, ni po ekonomiju.

Politikolog Aleksandar Pavić smatra da se pod plaštom borbe protiv pandemije o kojoj se nedovoljno zna u mnogim zemljama pokušava uvesti režim totalnog nadzora nalik onom iz Orvelovog čuvenog romana  „1984“. Krizni štab najavljuje nove restriktivne mere kao reakciju na povećanje broja zaraženih i preminulih od korona virusa. Upitali smo Aleksandra Pavića kakva će biti reakcija građana ako Krizni štab odluči da ponovo uvede vanredno stanje.

Na današnjoj sednici Kriznog štaba analizirana je trenutna epidemiološka situacija i konstatovano je da aktuelne mere daju rezultate te je odlučeno da te mere ostaju na snazi što znači da i u narednom periodu tržni centri i ugostiteljski objekti neće raditi, a učenici viših razreda osnovnih škola, kao i učenici srednjih škola, i dalje će nastavu pohađati onlajn. Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković je rekao na konferenciji za medije da postojeće mere neće biti ublažene jer je i dalje veliki broj novozaraženih. Analizirajući donete mere, politikolog Aleksandar Pavić je rekao da ukoliko pogledamo rezultate u borbi sa virusom kod zemalja u svetu koje su poštovale stroge mere i onih koje nisu, nećemo videti veliku razliku, osim što je privreda u velikom zaostatku upravo u zemljama u kojima je primenjivan takozvani lokdaun. On je ukazao i na to da su u tim zemljama deca propustila čitavu jednu godinu školovanja, a da je mentalno zdravlje tih nacija ugroženo. Zbog svega toga, Pavić je izrazio sumnju da se ne radi samo o sprečavanju širenja zarazne bolesti, već o pokušaju stroge kontrole stanovništva i stvaranja poslušnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here