Jovo Bakić – Građani moraju sami da se organizuju ako žele da oslobode državu

0
84

Govoreći o mogućnostima da se smeni vlast i kako je sociolog Jovo Bakić rekao, da se oslobodi Republika, on je naglasio da je važno da građani budu dobro obavešteni kako bi doneli ispravnu odluku kome na političkoj sceni treba verovati.

Borba protiv organizovanog kriminala završiće se onda kada građani oslobode Republiku od političara koji su povezani sa mafijaškim klanovima, izjavio je sociolog Jovo Bakić. Jedino država koja je odgovorna građanima i koja štiti građane, a ne interese korumpiranih političara može da se odlučno obračuna sa kriminalnim grupama koje su zarobile državu, dodao je Bakić. Upitali smo Jovu Bakića na koji način građani mogu da povrate svoju državu.

U Srbiji su i dalje jasno primetne duboke podele koje postoje među opozicionim strankama, a koje se vide i po tome što je deo njih bojkotovao junske izbore, a ostatak učestvovao u toj „trci“. Upravo zato,  veoma je teško proceniti ko bi se od aktuelnih predsednika stranaka ili grupacija mogao izdvojiti kao lider cele opozicije do novih izbora. Tekuća godina bi, prema očekivanjima opozicije u Srbiji, trebalo da dovede i do dijaloga sa vlastima koji bi rezultirao stvaranjem uslova za fer i slobodne izbore koji bi trebalo da se dogode na proleće 2022. godine. Analizirajući mogućnosti da se promeni vlast u Srbiji, sociolog Jovo Bakić izdvojio je dve ključne tačke. Prva je, kako je rekao Bakić, da građani moraju biti veoma dobro informisani, kako ne bi napravili pogrešnu odluku pri izboru onih koji će voditi zemlju, a druga, da ne dozvole da zbog posla ili sitnih ličnih koristi glasaju za vladajuću stranku, što bi ih kasnije skupo koštalo i na ličnom, i na kolektivnom nivou.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here