Dejan Lučić – Svaka investicija u Srbiji uvećana je 10 puta u odnosu na ono koliko stvarno vredi

0
318

Pisac Dejan Lučić je rekao da svaki put kada postoji malverzacija u vezi sa investiranjem u neke projekte, vrednost tih projekata proglasi se državnom tajnom. On je dodao i da će tako biti sa izgradnjom metroa, koji i ne bi trebalo da bude prioritet jer se sprema novi svetski rat.

Prilikom susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je bilo reči i o izgradnji metroa u Beogradu. U toku prethodnih godina najavu izgradnje metroa pratile su i izjave o veoma različitim vrednostima ove investicije. Nakon prikrivanja cene spomenika posvećenom Stefanu Nemanji, upitno je da li će i cena izgradnje metroa biti dostupna javnosti na uvid. Zamolili smo Dejana Lučića da prokomentariše zbog čega vlasti u Srbiji skrivaju vrednosti projekata i proglašavaju ih državnom tajnom ako se ti projekti finansiraju iz budžeta Republike Srbije novcem svih građana koji su poreski obveznici.

Beogradski metro bio je jedna od glavnih tema u kampanji Srpske napredne stranke na prethodnim gradskim izborima, pa su čak štampane i deljene karte za nepostojeću gradsku železnicu. Kada su u julu 2019. predstavnici vlada Srbije i Francuske potpisali izjavu o namerama o projektu beogradskog metroa, pominjana je 2020. kao godina početka radova. Rokovi su kasnije pomereni, a gradski čelnici su tokom 2020. više puta najavljivali početak gradnje za 2021. godinu. Prema najnovijim izjavama predstavnika vlasti, radovi na prvoj liniji počeće u novembru 2021, a prva linija će biti završena do 2028. Ipak, još uvek je nedovoljno transparentno koliko će građane koštati izgradnja novog metroa. Pisac Dejan Lučić rekao je da prikrivanje cene pojedinih projekata od strane vlasti znači i prikrivanje krađe, kao što je bio slučaj sa fontanom na Slaviji i spomenikom Stefanu Nemanji. On je dodao i da bi bilo bolje investirati u naoružanje i pripremati se za novi svetski rat, jer bi smo, kako je dodao, u sukobu velikih sila sa istoka i zapada, stradali prvo mi, kao što je to bio slučaj i ranije u našoj istoriji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here