Milan Dumanović – Sa strane je naređeno da se uhapsi Veljko Belivuk

0
275

Bivši policajac Milan Dumanović je rekao da je u prorežimskoj štampi polako pripremano hapšenje grupe Veljka Belivuka i povezivanje Dijane Hrkalović sa ovom grupom, a da su strane obaveštajne službe odigrale veliku ulogu u tome da se ovo hapšenje sprovede.

Iako se hapšenje jedne od najbrutalnijih kriminalnih grupa desilo u vreme mandata novog ministra policije Aleksandra Vulina, po mišljenju bivšeg policajca Milana Dumanovića, Aleksandar Vulin je potpuno marginalna ličnost, a u političkom smislu on je samo marioneta u rukama Aleksandra Vučića. Dumanović tvrdi da naredba za hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka nije došla iz Ministarstva unutrašnjih poslova, već sa potpuno druge adrese koja je van Srbije. Kakav je ugled ministra Vulina među policajcima upitali smo bivšeg policajca Milana Dumanovića.

Nakon što je Veljko Belivuk zajedno sa više od 20 osoba uhapšen u akciji srpske policije i Bezbednosno-informativne agencije, a po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, strasti se u medijima ne stišavaju, a svaki novi dan donosi i nove detalje iz istrage. Govori se o svedocima saradnicima, iza čijih ubistava stoji Belivukova grupa, traži se novac stečen od kriminala, iznose se novi detalji i informacije. U celoj priči našla se i bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović, koju su tabloidi danima označavali kao osobu koja stoji iza ove kriminalne grupe. Spekulisalo se i oko uticaja stranih službi bezbednosti u vezi sa hapšenjem, a Milan Dumanović, bivši policajac, rekao je da je pre svega američka agencija DEA zaslužna za privođenje pripadnika Belivukove grupe. On je dodao i da su na mestu ministra policije u poslednjih 20 godina postavljani neadekvatni kadrovi, te da je tako i ovoga puta sa ministrom Vulinom, koga Dumanović smatra sporednom ličnošću u vezi sa pomenutom akcijom. Dumanović je istakao da sama inicijativa verovatno nije potekla ni od predsednika Vučića, već od službi bezbednosti koje deluju van Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here