Premijerka Brnabić – Saradnja sa Nacionalnim konventom o EU na održivom razvoju

0
106

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, učestvujući na onlajn dijalogu sa članovima Nacionalnog konventa o EU, da je Vlada u postupku formiranja međuresorne radne grupe koja će se baviti temom održivog razvoja i donošenjem strategije održivog razvoja.

Premijerka Srbije Ana Brnabić  učestvovala je danas na onlajn dijalogu sa članovima Nacionalnog konventa o EU. Ona je, na onlajn skupu posvećenom održivom razvoju, istakla da je Vlada u procesu formiranja radne grupe koja će se baviti temom i donošenjem strategije održivog razvoja. Ona je naglasila da je za donošenje kvalitetnog strateškog dokumenta važna saradnja svih činilaca u društvu, i u skladu sa tim pozvala je predstavnike Konventa da se priključe toj radnoj grupi.

Premijerka je iskazala zadovoljstvo zbog toga što su predstavnici Konventa nakon prvog dijaloga pristali da se uključe u čak tri radne grupe za izradu tri važna zakona koji su u vezi sa vladavinom prava – o zaštitniku građana, o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja i zaštiti podataka o ličnosti i o elektronskim komunikacijama.

Premijerka je izrazila zadovoljstvo zbog toga što je uspostavljena praksa dijaloga sa Nacionalnim konventom o EU, uz napomenu da će kasnije danas početi planiranje i trećeg dijaloga, koji bi trebalo da bude održan za mesec dana. Ona je prenela zahvalnost Nacionalnom konventu o EU na velikom poverenju i saradnji, naglasivši da je, pored toga što se razgovara o važnim temama, neophodno da nakon dijaloga imamo i konkretne rezulate.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here