Damnjan Knežević – Simboli koje pišu migranti označavaju islamsku okupaciju i nametanje šerijata

0
188

Na brojnim objektima širom zemlje tokom proteklih meseci primećeni su simboli koji su u narodu izazvali veliki strah jer nisu poznati na ovim prostorima. Narodne patrole došle su do saznanja da su te simbole ostavljali migranti i da najčešće viđen simbol označava islamsku okupaciju i nametanje šerijata.

Na ulicama Beograda , ali i u drugim gradovima Srbije pojavljuju se znakovi na prozorima i zidovima zgrada i kuća koji migranti ostavljaju za sobom. Još uvek se ne zna kakva je simbolika u pitanju i da li se radi o znakovnoj komunikaciji između različitih migrantskih grupa. Upitali smo osnivača narodnih patrola Damnjana Kneževića kako on tumači pojavu ovih znakova.

Širom zemlje, pre svega u Beogradu i gradovima gde je zabeleženo brojnije prisustvo migranta kao što je na primer Subotica, počeli su da se pojavljuju simboli za koje se smatra da su ih ostavili migranti. Neki smatraju da je njihov cilj međusobna komunikacija, drugi da je u pitanju poziv na džihad,  a bilo je i teorija da je reč o nekoj sekti. Poznati sektolog, Slađan Mijaljević, je tim povodom izjavio da za 35 godina rada nije video slične grafite te da je uveren da nije u pitanju niti sekta niti veštičarenje, ali da ostavljeni simboli sigurno nešto znače. Sa druge strane, pojedini islamolozi su, kao što je Damnjan Knežević rekao, dali objašnjenje za značenje tih simbola i prema njihovim rečima najčešće viđen simbol znači „Sve zemlje koje leže na tlu su na Alahovom putu, biće presečene Alahovom sabljom od strane džihadista, Alahovih ratnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here