Mlađan Đorđević – Narodni pokret „Oslobođenje“ nije opozicioni nego svenarodni pokret

0
665

Mlađan Đorđević, predsednik narodnog pokreta „Oslobođenje“ je rekao da smatra da je stanje u opoziciji loše, da je najveći kamen spoticanja dijalog oko izbora, ali da pokret „Oslobođenje“ neće učestvovati u tim raspravama unutar opozicije.

Novi sukobi u srpskoj opoziciji. Sve su veće nesuglasice između stranaka koje su nekada činile Udruženu opoziciju Srbije. Nesporazum između Stranke slobode i pravde i Narodne stranke i raskol u Demokratskoj stranci ukazuju da je opozicija ponovo potpuno razjedinjena i nesposobna da bude realna konkurencija aktuelnom režimu. Upitali smo predsednika narodnog pokreta „Oslobođenje“ Mlađana Đorđevića ima li nade za srpsku opoziciju.

Mlađan Đorđević, predsednik narodnog pokreta „Oslobođenje“ u više navrata je isticao da ovaj pokret nije nikakav „pokret desnice“, a nije ni „opozicioni“. On je naglasio da je ovaj pokret opštenarodni i nadstranački, i da želi da ovu zemlju oslobodi mafije, kriminala, izdaje i nedemokratije, oličenim u vlasti Aleksandra Vučića i mafijaške organizacije zvane Srpska napredna stranka. Kako je naveo Đorđević, prva tačka prepoznavanja između pokreta „Oslobođenje“ i onih koji bi mogli da sarađuju sa njima u politici jeste da li ta druga strana podržava pomenuti cilj oslobođenja Srbije ili ne. On je dodao da u ovom pokretu ima mesta za sve političke ideologije i opcije podjednako, bili oni iz redova opozicije ili vlasti, ukoliko su za očuvanje celovitosti Srbije sa Kosovom i Metohijom unutar njenih granica. Što se tiče pregovora oko izbora i izbornih uslova, Mlađan Đorđević je istakao da je stav pokreta „Oslobođenje“ jasan i da će izbori ili biti slobodni ili ih neće ni biti. On je dodao da svako učešće na izborima da bi se namirili kratkoročni uskopartijski interesi samo produžava život režimu, a pokret „Oslobođenje“ će uvek biti sa onim delom naroda kome je važno da izbori budu slobodni, pošteni i bez pritiska na birače.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here