Vulin – Suzbijanje nelegalne trgovine akciznim proizvodima

0
106

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas u Požarevcu da će se policija posvećeno boriti protiv nelegalne trgovine akciznim proizvodima, jer oni koji čine ova krivična dela uništavaju privredni napredak zemlјe.  

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin, koji je sa direktorom policije Vladimirom Rebićem obišao Policijsku upravu u Požarevcu, istakao je da novac od akciza koji se ne slije u budžet, predstavlјa štetu ne samo za državu, već i za građane jer sredstva neophodna za najvažnija ulaganja u infrastrukturu, zdravstvo, obrazovanje završe u rukama kriminalaca. Pohvalivši rad Policijske uprave na suzbijanju ovih vrsta krivičnih dela, ministar Vulin je naveo da je za prva dva meseca ove godine, u odnosu na isti prethodne, policija povećala zaplene rezanog duvana za više od 800 kilograma, kao i cigareta za više od 200 bokseva. Prema njegovim rečima, najveći broj akciznih proizvoda krijumčari se preko Dunava, zbog čega će u narednom periodu biti pojačane rečne patrole. Ministarstvo unutrašnjih poslova nastaviće da ulaže u nabavku opreme i pobolјšanje uslova rada policijskih službenika. Ulaganja zahtevaju i veću odgovornost i od policijskih službenika očekuje se još intenzivniji rad i bolјi rezultati rekao je ministar Vulin.

Ministar se posebno osvrnuo na suzbijanje krivičnih dela krađe, s obzirom da u ovom kraju imovinu ima veliki broj naših lјudi koji borave u inostranstvu. S tim u vezi on je rekao da će se pojačati redovne kontrole i patrolna delatnost naglasivši da su zaštita imovine i sigurnost građana prioritet svake policijske uprave u Srbiji. Vulin je napomenuo da nema malog i velikog krivičnog dela, i da će najsitnija krađa biti predmet rada njegovog ministarstva. Ministar Vulin tokom posete Požarevcu položio je cveće na spomen-obeležje stradalim pripadnicima policijske uprave u ovom gradu, kao i na spomenik tragično stradalom ministru policije Vlajku Stojilјkoviću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here