Ana Pejić – Snaga za borbu protiv bebi trafikinga proizašla je iz nepravde koja je učinjena

0
71

Komentarišući teškoće sa kojima su se suočile sve majke kada su im deca proglašena mrtvom, Ana Pejić iz „Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine“ kaže da su se osim sa ogromnim bolom, te majke borile i sa osudom okoline.

Roditelji koji traže otetu decu i dalje ne nailaze na zadovoljavajući odgovor javnosti i države. Ana Pejić se i dalje bori da sazna istinu o svojoj bebi. Njoj su 1988.godine rekli da je njena devojčica koju je nazvala Mrvica preminula posle porodjaja, ali je 2015. godine došla do dokaza da je to bila laž. Od tada traje njena potraga i borba protiv mafije koja se bavi bejbi trafikingom. Zamolili smo Anu Pejić da odgovori na pitanje šta joj daje snagu da ne odustane od potrage.

Bebi afera potresa Srbiju godinama unazad. Ana Pejić iz „Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine“ jedna je od najaktivnijih žena u potrazi za istinom. Govoreći o problemima sa kojima se suočavala pri svom aktivizmu, ona je istakla da je jedan od najvećih bilo motivisanje majki da počnu da pričaju o onome što im se dogodilo. To je istovremeno bio i prvi korak u otpočinjanju borbe. Ana je rekla da su te žene često po gubitku deteta bile okarakterisane kao bolesne, etiketirane kao nedogovorne, pa je osuda od strane sredine u kojoj žive uticala na to da se potpuno povuku u sebe. Međutim, bez zajedničke borbe, bez potpunih informacija o svim pojedinačnim slučajevima, borba protiv bebi trafikinga ne može imati uspeha, naglasila je Ana Pejić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here