Pismo Agrarne komore poljoprivrednih proizvođača ministru Nedimoviću

0
168

Agrarna komora poljoprivrednih proizvođača Srbije uputila je molbu potpresedniku Vlade Republike Srbije i ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću da se razmotre aktuelni problemi u stočarstvu.

Agrarna komora poljoprivrednih proizvođača Srbije uputila je molbu potpresedniku Vlade Republike Srbije i ministru poljoprivrede Branislavu Nedimoviću da se razmotre aktuelni problemi u stočarstvu. U pismu je navedeno da je Agrarna Komora razmatrala aktuelne probleme u stočarstvu i da se nadležnom ministarstvu obraća sa molbom za pomoć koja se odnosi na zamenu tovnih svinja i tovnih junadi za kukuruz iz Republičkih robnih rezervi. Kako je navedeno u pismu ovom intervencijom bi se u ovako teškom momentu pomoglo farmerima u Srbiji da se reše tržišnog viška, a tim potezom bi se uticalo i na zanavljanje novog ciklusa u proizvodnji mesa.

Dalje se navodi da nije potrebno naglašavati koliko je državi Srbiji važan resor poljoprivrede i koliko je bitno što je Republika Srbija samodovoljna i kao takva država koja se verovatno najbolje snašla sa problemom koji je donela pošast, koja muči celu planetu uz napomenu da jedino mi nismo ni u jednom momentu imali nikakvih nestašica. Predlog Agrarne komore je da se zamenom utovljenih svinja za kukuruz od svinjskog mesa ne proizvode konzerve, već da se nagrade najveći heroji u vreme epidemije, a to su medicinski radnici. Predlog je da se medicinskim radnicima podele svinjske polutke jer su medicinski radnici na svojim leđima podneli najveći teret, nesebično se žrtvujući i pomažući građanima Srbije, do krajnjih ljudskih granica. U komori smatraju da bi ovim gestom Država Srbija iskazala dužno poštovanje medicinarima i ubeđeni su da bi svi građani Republike Srbije pozdravili ovakav human gest. U pismu Agrarne komore Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je istaknuto da bi ovim potezom Vlada stavila do znanja farmerima da ih nikada neće ostaviti na vetrometini i pokazala koliko je odgovorna i koliko joj je bitno da sačuva domaću proizvodnju.

Poslednja intervencija države bio je otkup junadi preko Republičke direkcije za robne rezerve i stimulacija sa 20.000 dinara za prodaju junadi klanicama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here