Vulin – Pripadnici Žandarmerije su pouzdan oslonac bezbednosti i stabilnosti Srbije

0
257

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je prilikom današnje posete Odreda Žandarmerije u Kraljevu rekao da su pipadnici Žandarmerije pouzdan oslonac bezbednosti i stabilnosti Srbije, spremni i obučeni da odgovore na sve bezbednosne izazove, da zaštite državu i njen integritet, građane, njihovu imovinu i budućnost.

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin posetio je Odred Žandarmerije u Kraljevu. On je tom prilikom izjavio da su pripadnici Žandarmerije pouzdan oslonac bezbednosti i stabilnosti Srbije napomenuvši da su oni spremni i obučeni da odgovore na sve bezbednosne izazove, da zaštite državu i njen integritet, kao i građane i njihovu imovinu i budućnost. Vulin, koji je u bazi Odreda Žandarmerije u Kraljevu proveo vreme sa polaznicima obuke za pripadnike Žandarmerije, istakao je zadovoljstvo činjenicom da veliki broj mladih ljudi želi da bude deo ove posebne jedinice. On je naglasio da će lično insistirati na pojačanim obukama i fizičkoj spremi svih pripadnika jedinice. Ministar unutrašnjih poslova je rekao da su pripadnici Žandarmerije spremni i sposobni da izvrše svako naređenje državnog rukovodstva i predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i dodao da će država nastaviti da ulaže u njihove obuke, opremu i naoružanje.

Pripadnici Odreda Žandarmerije u Kraljevu izveli su taktičke vežbe kroz koje su prikazali obučenost, veštine i sposobnosti, a vodnik specijalističke čete Žandarmerije Desimir Dašić objasnio je da se radni dan pripadnika ove jedinice sastoji od fizičke i taktičke obuke, kako bi bili spremni da što bolje odgovore na sve postavljene zadatke. Komandant Žandarmerije Dejan Luković poklonio je ministru Vulinu ikonu koju je naslikao pripadnik ovog odreda. Ministar Vulin je na početku svoje posete položio cveće na spomen-obeležje poginulim pripadnicima kraljevačkog Odreda.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here