Pavle Bihali – Osobama koje zlostavljaju životinje je mesto u zatvoru

0
325

Pokret Levijatan je osnovan pre pet godina u Beogradu i jedini je pokret ovoga tipa na području bivše Jugoslavije koji se zalaže za zaustavljanje zlostavljanja životinja, skrećući pažnju svojim aktivnostima na one koji se na neprimeren i neprihvatljiv način odnose prema životinjama.

Zlostavljanje životinja sve je češće tema na društvenim mrežama koju pokreću zastrašujući snimci zlostavljanja I ubijanja jadnih životinja. Iako je Srbija donela zakon koji reguliše ovu oblast i sankcioniše svako zlostavljanje životinja praksa pokazuje da to ostaje mrtvo slovo na papiru. Upitali smo predsednika udruženja Levijatan Pavla Bihalija zašto država nije efikasna u prevenciji zlostavljanja životinja.

Pokret Levijatan spontano je formiran 2015. godine u Beogradu i od tada danonoćno spašava i leči životno ugrožene i zlostavljane životinje. Ovaj Pokret nastao je kao posledica sistemskog problema i nesprovođenja Zakona o zaštiti životinja, te svojim delovanjem apeluje na potpunu primenu i pridržavanje njegovih odredbi. Kao jedini pokret ovoga tipa na EX –YU području, zalaže se za zaustavljanje nehumanih radnji, kao što je svesno povređivanje životinja, izgladnjivanje, izrabljivanje i izbacivanje na ulicu, a svojim aktivnostima skreće pažnju na one koji se na neprimeren i neprihvatljiv način odnose prema životinjama. Predsednik ovog udruženja Pavle Bihali je izjavio da i pored pozitivnih pomaka još uvek nema jakog odgovora države na rešavanje ovih problema ali da će se udruženjenje i dalje zalagati za sistemsku borbu protiv svih koji zlostavljaju životnje, jer “oni koji to čine su zli i njima je mesto u zatvoru a ne na ulici”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here