Saša Radulović – Pokret Dosta je bilo je dokazao da su izbori pokradeni

0
106

Saša Radulović, predsednik pokreta „Dosta je bilo“ je rekao da je cilj njihovog izlaska na izbore bio da raskrinkaju mehanizme koje vlast koristi da pokrade izbore, ali i da dokažu da je vlast sakupljala potpise za sve izborne liste osim za listu pokreta „Dosta je bilo“.

Opozicija u Srbiji pokušava da pronađe adekvatan model međusobne komunikacije kako bi našla najbolji način za donošenje odluke o izlasku ili bojkotu narednih izbora. Pokret „Dosta je bilo“ je izašao na prošlogodišnje izbore i nije uspeo da pređe cenzus od tri posto i od tada je prestao da bude parlamentarna organizacija. Šta planiraju za sledeće izbore i u kakvim su odnosima sa ostalim opozicionim organizacijama upitali smo predsednika pokreta „Dosta je bilo“ Sašu Radulovića.

Programski direktor organizacije CRTA, koja je bila posmatrač na izborima održanim u junu prethodne godine, rekao je da je u toku izbora bilo zabeleženo duplo više nepravilnosti i incidenata nego četiri godine ranije i da su ovi izbori minimalno ispunjavali demokratske standarde. Prema podacima ove organizacije, nepravilnosti su bile usmerene na podizanje izlaznosti i bez njih bi izlaznost bila manja za oko 45 odsto. Crta je zabeležila i nepravilnosti u vidu kupovine glasova, pritisaka na birače van biračkih mesta, fotografisanje glasačkih listića, vođenje paralelne evidencije izašlih birača, višestruko glasanje jedne iste osobe, kao i glasanje bez dokumenata. O svemu ovome govorio je i predsednik pokreta „Dosta je bilo“, Saša Radulović, koji je naglasio da je ovaj pokret kontrolišući jednu četvrtinu izbornih mesta uspeo da spreči vlast da lažnu opoziciju uvede u Skupštinu, ali i da pravno dokaže da su izbori pokradeni. Radulović je rekao i da je pre izbora predlagao kolegama u opoziciji da ipak učestvuju u kontroli izbora iako bi ih bojkotovali, ali da su oni to odbili.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here