Sastanak ministra Vulina sa šeficom Regionalne delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta

0
88

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa šeficom Regionalne delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u Beogradu Jelenom Stijačić o nastavku i unapređenju saradnje.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin sastao se danas sa šeficom Regionalne delegacije Međunarodnog komiteta Crvenog krsta u Beogradu Jelenom Stijačić. Ministar se najpre zahvalio Međunarodnom komitetu Crvenog krsta na poštovanju principa jedna država – jedna organizacija, čime je Komitet pokazao privrženost međunarodnom pravu i poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije. Ministar Vulin je naglasio da je ova organizacija integralni deo ozbilјnog pristupa Republike Srbije u upravlјanju migracijama. Stijačić je istakla odličnu saradnju ove organizacije sa Vladom Srbije, a posebno se zahvalila ministru Vulinu na razumevanju i dugogodišnjoj podršci.

Na sastanku su razmotreni modaliteti buduće saradnje kroz razmenu najbolјih praksi i iskustava u pogledu pitanja iz oblasti humanitarnog prava, posledica pandemije Kovida-19 i aktivnostima policije u kriznim situacijama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here