Dobrivoje Tanasijević Dan-Tana o razvoju evropskog fudbala u Americi

0
227

Dobrivoje Tanasijević, nekadašnji fudbaler i biznismen poznatiji kao Dan-Tana, rekao je da je on sa ekipom saradnika postavio temelje evropskom fudbalu u Americi i da je soker postajao sve popularniji, a sada postoji mogućnost da po broju gledalaca premaši i bejzbol.

Jedan od utemeljivača profesionalnog fubala u Sjedinjenim Državama je i naš čuveni sportski radnik Dobrivoje Tanasijević Dan-Tana. Još početkom šezdesetih godina Dan-Tana je sa svojim poslovnim partnerom Bil Koksom počeo zajednički projekat dovođenja poznatih evropskih i južnoameričkih klubova u Sjedinjene Države. Ubrzo ovaj projekat je rezultirao stvaranjem prve Američke soker lige. Na kom nivou je danas američki fudbal i da li je konkurentan na međunarodnom nivou upitali smo Dan-Tanu.

Na listi najpopularnijih sportova u Sjedinjenim američkim državama i dalje suvereno vlada američki fudbal, ali onaj pravi, evropski fudbal, je sve bliži vrhu. Da je fudbal sport budućnosti u Americi govori statistika da sedam odsto građana Sjedinjenih država najviše uživa u čarolijama, kako bi se reklo u Evropi, najvažnije sporedne stvari na svetu. Bejzbol i košarka delili su duže vreme unazad drugo mesto, preticanja su bila česta, ali je košarka ipak bila nešto atraktivnija za Amerikance. Međutim, evropski fudbal ili kako ga Amerikanci nazivaju soker, postaje sve popularniji. Prema rečima Dobrivoja Tanasijevića, nekadašnjeg fudbalera i biznismena poznatijeg kao Dan Tana, po broju gledalaca soker je premašio i košarku. Dan Tana je dodao i da je on jedan od onih koji su doprineli širenju popularnosti ovog sporta, koji sada postiže velike uspehe i nezaustavljivo ide uzlaznom putanjom. On je naglasio i da je sam početak probijanja evropskog fudbala u Americi bio težak, ali da je na kraju on dobro prihvaćen, što pokazuje sve veći broj gledalaca na utakmicama.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here