Srđan Milivojević – Oko smrti Vladimira Cvijana postoji splet bizarnih i misterioznih okolnosti

0
286

Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke je rekao da je veoma čudna činjenica da se prikriva podatak o mestu na kome je sahranjen Vladimir Cvijan, kao i da to predstavlja tajnu, kad se zna da se podaci o sahranama na dnevnom nivou mogu naći na sajtu beogradskog groblja.

Javno komunalno preduzeće „Pogrebne usluge“ iz Beograda saopštilo je da još nema odobrenje porodice za davanje informacija da li je i kada advokat Vladimir Cvijan sahranjen ili kremiran na nekom od grobalja koja su u nadležnosti tog preduzeća. Nemanja Šarović, lider pokreta „Ljubav, vera, nada“ objavio je fotografiju rozarijuma na kom je uklesano samo ime Vladimir, bez prezimena, kao i godine rođenja i smrti, uz komentar da se radi o spomen obeležju Vladimiru Cvijanu na groblju Lešće. Zamolili smo Srđana Milivojevića, člana Glavnog odbora Demokratske stranke da prokomentariše ove navode.

U nadležnosti JKP „Pogrebne usluge“ se nalazi 10 beogradskih počivališta. Srđan Milivojević, član Glavnog odbora Demokratske stranke, rekao je da nikada nije bila tajna ko je gde sahranjen, već su takve informacije javno dostupne na veb sajtu ove ustanove, a mogu se dobiti i od zaposlenih na samom groblju. Zbog toga je još čudnije što je ovo preduzeće, na pitanje gde je sahranjen Vladimir Cvijan, poručilo da taj odgovor mora da da porodica. Kako je zvanično saopštilo Više javno tužilaštvo u Beogradu, Vladimir Cvijan preminuo je 5. januara 2018. godine i to usled utapanja, pošto je njegovo telo pronađeno u Dunavu u Beogradu. Prema daljim navodima, otkriveno je da je Cvijan kremiran 19. januara iste godine, a zahtev za kremaciju potpisao je Cvijanov otac Mirko Cvijan, inače profesor Biološkog fakulteta. Podsetimo, Cvijan je od februara 2008. godine bio Tadićev savetnik, a obavljao je i dužnost generalnog sekretara Predsedništva Srbije. Predsedništvo je napustio 2010. godine, da bi potom pristupio Srpskoj naprednoj stranci. Na listi SNS-a, na parlamentarnim izborima 2012. izabran je za narodnog poslanika, da bi naredne godine napustio tu stranku. Njegov nestanak i činjenica da se o tome toliko dugo ćutalo, još uvek su pod velom misterije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here