Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik FK „Partizan“ i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu,  komentarišući iznošenje dokaznog materijala u vezi sa slučajem grupe Veljka Belivuka u medije, rekao je da se u pravnoj državi ne sme dozvoliti da bilo ko bude osuđen mimo suda, bez da se poštuju njegova prava, pa makar to bio i Veljko Belivuk.

Kada se pokrene pravni postupak protiv osumnjičene osobe postoje tri faze. Prva je pretkrivična druga je istražna, a treća podrazumeva proces suđenja koje je obično otvoreno za javnost. Međutim, tokom pretkrivičnog postupka javnost je potpuno isključena i tim postupkom rukovodi isključivo tužilac. U Srbiji se informacije iz pretkrivičnog postupka objavljuju u tabloidima i političari ih komentarišu na konferencijama za štampu. Da li ovakvi postupci urušavaju vladavinu prava i isključuju mogućnost pravičnog suđenja upitali smo profesora Pravnog fakulteta u Beogradu Vladimira Vuletića.

Nakon prikazivanja fotografija žrtava kriminalne grupe Veljka Belivuka, a na inicijativu predsednika Aleksandra Vučića i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, stručna javnost upozorila je da je objavljivanjem tih fotografija prekršeno više zakona i istakla da se njihovo prikazivanje ne može pravdati nikakvim javnim interesom. Komentarišući ovaj slučaj, advokat Božo Prelević je rekao da je jedini cilj prikazivanja uznemirujućih snimaka bio da javnost zaključi da je Vučić žrtva i da na taj način on napravi otklon od grupe u čijem je osnivanju, prema rečima Prelevića, učestvovala Srpska napredna stranka. Vladimir Vuletić, bivši potpredsednik FK „Partizan“ i profesor Pravnog fakulteta u Beogradu, istakao je da je nedopustivo nekoga unapred osuditi putem medija dok istražni postupak još uvek traje. Time je, upozorio je on, rad Tužilaštva i suda ubačen u tabloidne okvire u koje treba da se smesti presuda, a koja bi morala biti usaglašena sa onim što je izjavljeno u medijima. On je podsetio da, o kakvom god kriminalcu se radilo, tokom procesuiranja se moraju poštovati njegova prava, jer ako se ona ne poštuju u slučaju Veljka Belivuka, možemo doći u situaciju da se ne poštuju ni kod suđenja ostalim građanima.