Vučić sa delegacijom korporacije NIDEC

0
87

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom japanske grupacije “NIDEC Corporation” koja u Novom Sadu planira izgradnju fabrike pogonskih motora za električna vozila. Predsednik Vučić je rekao da je dolazak ove japanske grupacije veliki dan za Srbiju jer će doprineti razvoju tog grada i cele zemlje, kao i da veruje da je to samo početak većeg dolaska japanskih investitora u Srbiju.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom japanske grupacije “NIDEC Corporation”. On je, nakon sastanka, naglasio da je za Srbiju veoma važno što već ima dva japanska investitora, “Toyo Tires”  u Inđiji i “NIDEC Corporation” u Novom Sadu, kao i da dolazak japanskih kompanija samo govori o tome koliko je Srbija dobra destinacija za investicije. Vučić je naglasio da je ovo jedan od projekata koji suštinski menjaju našu zemlju i dodao da se na dovođenju ove korporacije radilo duže vreme. On je istakao da Srbija trenutno ima dva najvažnija cilja, da pobedi koronu i da ima što veći privredni rast, za šta je potrebno da imamo što više investicija, posebno stranih.

Predsednik Vučić je naglasio da će samo u prvoj fazi, Nidek zaposliti 480 ljudi i da će njihova primanja biti značajno viša od proseka u Srbiji. On je rekao da je za nas važno što je to tek početak ulaganja i da veruje da je to tek 10 odsto onoga što će Nidek da uloži u Srbiji. Vučić je rekao da ga raduje što je “NIDEC Corporation” najavio da će od 1,5 milijardi evra investicija, više od pola biti za Srbiju naglasivši da će pored fabrike u Novom Sadu ova kompanija izgraditi i razvojno – istraživački centar u tom gradu i da će biti potrebno još tehnoloških, elektrotehničkih i mašinskih fakulteta koliko će biti potrebno inženjera u narednom periodu. Nakon sastanka razmenjen je Okvirni sporazum između Ministarstva privrede i japanske grupacije “NIDEC Corporation”. Ova investicija je u skladu sa “Inicijativom za saradnju sa Zapadnim Balkanom” na kojoj japanska vlada trenutno radi, te je japanska kompanija dobila veliku podršku i od japanske i od srpske vlade.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here