Željko Rebrača – Anegdota iz perioda kada je igrao za Detroit Pistonse

0
143

Košarkaš Željko Rebrača je ispričavši situaciju u kojoj je reagovao donekle eksplozivno dok je trenirao i igrao za Detroit Pistonse, rekao da je tada kapitenu ta reakcija delovala čudno, a da se kasnije činila simpatičnom.

Kada je govorio o zanimljivim i važnim događajima iz svoje karijere, svetski poznat košarkaš Željko Rebrača ispričao je jednom prilikom anegdotu iz perioda kada je igrao za Detroit Pistonse. Naime, posle napornih priprema, rano ujutru Rebračini saigrači slušali su preglasno muziku, što je njega uznemirilo. Zamolili smo Rebraču da pojasni da li se radi o drugačijem shvatanju i pristupu sportskoj disciplini između njega i pomenutih saigrača i koliko je ta disciplina važna za uspeh.

Veza između fizičkog i mentalnog stanja je neraskidiva, o čemu svedoči i izreka „u zdravom telu zdrav duh”. Tokom napornih treninga uglavnom dolazi do otpuštanja endorfina, hormona koji izaziva dobro raspoloženje. Ipak, suviše naporni treninzi i vežbe snage iscrpljuju i zamaraju sportiste, a prioritet svakog sportiste je brži oporavak, odmor i osposobljavanje mišića za naredni trening. Ukoliko takvog odmora nema, a sportisti budu izloženi dugotrajnim opterećujućim treninzima, može doći i do povećanja stresa i prenagljenih rekacija. Govoreći o jednoj svojoj anegdoti dok je imao naporne treninge, košarkaš Željko Rebrača je rekao da je u toku kampa dok je igrao za čuveni američki klub, jednog jutra bio izrevoltiran što su saigrači rano i veoma glasno slušali rep muziku. On je dodao da ni sa jedne strane nije bilo loših namera, ali da se tu radilo o različitim mentalnim sklopovima, a da je njegova rekacija da baci CD saigrača u kantu, u prvom trenutku sve iznenadila. Nakon što se o tome razgovaralo sa kapitenom, stvar je bila rešena, a ova situacija ostala je upamćena i kasnije prepričavana kao jedan simpatičan događaj, naglasio je Rebrača.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here