Stefanović obišao lekare i medicinsko osoblje vojne bolnice Karaburma

0
95

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je lekare i medicinsko osoblje vojne bolnice Karaburma, koji već više od godinu dana u kontinuitetu leče kovid pacijente sa najtežim simptomima.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović posetio je lekare i medicinsko osoblje vojne bolnice Karaburma, koja je u kovid sistemu već više od godinu dana. Od aprila prošle godine kada je ova ustanova ušla u kovid sistem u njoj je zbrinuto više od 2.300 pacijenata, dok se trenutno na lečenju nalaze 102 pacijenta, od kojih je devet na respiratoru. Ministar je podsetio na to da su svi pacijenti koji se trenutno leče u vojnom kovid sistemu sa teškim simptomima i da im je potrebna konstantna nega. Ministar Stefanović je pozvao građane da pokažu poštovanje zdravstvenim radnicima tako što će poštovati mere i vakcinisati se.

Simbolično, u znak pažnje i zahvalnosti lekarima i medicinskom osoblju na požrtvovanom radu tokom godine za nama, ministar Stefanović ih je iznenadio tortom dekorisanom grbom Ministarstva odbrane. Medicinsko osoblje se zahvalilo ministru Stefanoviću na ukazanom poverenju i podršci koju im pruža, dodajući da sve ovo vreme izdržavaju stoički, prvenstveno zbog dobre organizacije i međusobnog poštovanja. Ministar odbrane je tokom posete rekao i da će u VMC Novi Beograd sutra početi sa radom Dečja kovid ambulanta koja će raditi od 8 do 17 sati svakog dana, uključujući i vikende i praznike, a u kojoj će deca vojnika i vojnih penzionera moći da se testiraju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here